Kuhn

Deze van oorsprong Amerikaanse strooier is op een aantal punten anders dan de meeste Europese strooiers. Niet alleen strooit de machine naar één kant ook de van de toegepaste vijzels in plaats van kettingen met meenemers zijn een groot verschil. Deze vijzels brengen het product in een klepelas die het vervolgens verstrooit. Door deze bouw kunnen ook zeer zware producten geladen worden zonder bang te hoeven zijn dat bodemkettingen knappen. De klepelas slaat ook grotere kluiten in het product uit elkaar waardoor een egale verdeling ontstaat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Strooien van geploegd land zonder insporing
Een bemesting uitvoeren over geploegd of gespit land kan alleen bij strenge vorst zonder in te sporen. Met een zijstrooier kan dit ten aller tijde. Door steeds enkele meters te ploegen of spitten en hier vervolgens vanaf het onbewerkte land de meststof overheen te strooien blijft de mest bovenop het bewerkte land. Tijdens het zaaien of rotorkopeggen kan het product dan lichtjes ingewerkt worden waardoor de meststof bovenin de bouwvoor beschikbaar blijft voor het gewas.

Afneembare kraan
In 2009 hebben wij op de zijstrooier een afneembare kraan gebouwd. Hierdoor is het mogelijk om de strooier te laden zonder daarvoor een extra machine te hoeven gebruiken. Zeker voor het strooien van kleinere hoeveelheden, zoals bijvoorbeeld een mestbult bij een hobbyboer of manege, een unieke oplossing. Doordat één machine zowel het laden als het strooien verzorgt zijn we hiermee zeer concurrerend!

maart 2016 strooien 3

Hier ziet u de Kuhn in actie.
In dit filmpje zijn al onze strooiers te zien; Cultuurstrooier, Keenan zijstrooier, Kuhn zijstrooier van Job Rikken.

Kijk voor werk, foto’s en filmpjes in ons nieuwsarchief.

Op al onze activiteiten zijn de Cumela voorwaarden van toepassing.