Strooien

Het ontwikkelen en verhuren van machines voor het strooien van vaste (mest-)stoffen is een van de hoofdtakken van Rikken. Er ontstaan steeds meer toepassingsgebieden voor deze machines. Door in te spelen op uw wensen doen wij ons uiterste best voor ieder strooiprobleem een oplossing te vinden.

Wij hebben 3 verschillende strooiers; een kleine zelfrijdende breedstrooier met een inhoud van 4,5 kuub, een Keenan en een getrokken Kuhn zijstrooier van 8 kuub.

De kleine zelfrijdende strooier is bijzonder licht en daardoor zeer geschikt voor het strooien na planten of zaaien. Compost bovenop uienbedden of ingezaaide bieten wordt door het bodemleven de bodem ingetrokken waardoor de bovenlaag water beter doorlaat en minder snel dichtslaat. Door zijn compacte bouw kunnen wij ook in beperkte ruimte strooien, bijvoorbeeld in een kas.

Met de zijstrooier kunt u bijvoorbeeld tijdens het ploegen of spitten bemesting of bodemverbetering uitvoeren. Door vanaf het onbewerkte land te strooien blijft de mest bovenop het bewerkte land liggen. Ook bij teelten op brede bedden zoals snijheesters of in de boomteelt kan met de zijstrooier vanuit de rijpaden gestrooid worden.

Wij zijn actief in het strooien van:
– vaste runder-, paarden- en varkensmest
– kippenmest
– grove en fijne compost
– vaste digistaat
– kalk
– gips
– boomschors
– mulch
– turf
– gebroken asfalt
– bagger
– etc.

In dit filmpje zijn al onze strooiers te zien; Cultuurstrooier, Keenan zijstrooier, Kuhn zijstrooier van Job Rikken.

Heeft u andere producten die u op reguliere wijze niet kunt strooien?

Bel of mail!

Job Rikken 06-48951998

job@jobrikken.nl

Kijk voor werk, foto’s en filmpjes in ons nieuwsarchief.

Op al onze activiteiten zijn de Cumela voorwaarden van toepassing.