Zelfrijder

kas instrooienBegin 2010 ontstond er vraag naar een lichte machine om in het voorjaar tussen aardappelruggen compost te kunnen strooien. Een getrokken machine zou veruit de eenvoudigste oplossing zijn, maar in combinatie met een trekker naar ons idee te zwaar. In overleg met enkele klanten hebben we besloten een gebruikte zelfrijdende spuit om te bouwen tot meststrooier.

Voorjaar 2010 hebben we met deze machine bij een aantal (nieuwe) klanten mest en compost gestrooid. Hoewel er wel wat kinderziektes waren zijn zowel wij als de klanten behoorlijk tevreden. In de winter 2010/2011 is er een nieuwe strooiunit besteld. Dit om naast compost ook nattere pruducten zoals natte kippenmest en stalmest te kunnen strooien.

Naast het strooien van compost en mest tussen aardappelruggen is de machine inzetbaar voor het strooien van gips en kalk. Ook hebben we al grove compost als stuifbestrijding  tussen uien en bieten gestrooid.

De totale machine heeft een zeer laag eigen gewicht! Lager dan dat van een willekeurige trekker die gebruikt wordt om een getrokken meststrooier door de rijen te trekken.

maart 2017 over de ruggen april 2017 over de ruggen juli 2017 strooien boerenkool juli 2017 strooien begonia's

Kijk hier voor een filmpje van compost strooien over de begonia’s tegen het stuiven.
In dit filmpje zijn al onze strooiers te zien; Cultuurstrooier, Keenan zijstrooier, Kuhn zijstrooier van Job Rikken.

Kijk voor meer werk, foto’s en filmpjes in ons nieuwsarchief.

Op al onze activiteiten zijn de Cumela voorwaarden van toepassing.