Offroad transport

DSC_0088Met onze offroad truck bieden wij de oplossing voor transport door terrein dat voor iedere andere vrachtwagen onbegaanbaar is. Wilt of durft uw vaste transporteur niet verder van het asfalt af? Wij vervoeren losse landbouwproducten, compost, turf, maar ook containers, kuubskisten, grondverzet- en zeefmachines naar plaatsen waar niemand anders komen kan.  Natte maispercelen, stranden, zandverstuivingen, bossen, overal waar een normale vrachtwagen nooit kan komen voelen wij ons thuis.

– 8 x 8 aangedreven, volledig langs- en dwarssper
– hydraulische vering met waterpasregeling
– 1e, 2e, 4e as gedwongen gestuurd
– minimum snelheid 2,5 km/uur; maximum snelheid 55 km/uur
– banden: Vredestein Flotation Trac 750/45 R26,5
– bandendruk wisselsysteem; hiermee kan de druk in de banden variëren van 1,2 tot 4 bar
– haakarmsysteem voor het plaatsen en transporteren van containers, laadvletten en agrarische machines
– 23 en 45 kuub containers
– 2 dubbelwerkende hydrauliekaansluitingen
– zware trekhaak

Technisch laadvermogen 40 ton.
Wettelijk laadvermogen 28 ton.

 

ldwOm maximaal profijt te hebben van de brede banden is het voertuig uitgerust met een luchtdrukwisselsysteem. Hiermee kan tijdens het rijden de luchtdruk in de banden worden gevarieerd. Op weinig draagkrachtige bodem kan met 1,2 bar gereden worden terwijl de op de weg een druk van 4 bar slijtage, weerstand en brandstofverbruik verminderd. De mogelijkheid met een lage bandenspanning te rijden zorgt er samen met diverse spermogelijkheden van de vier aangedreven assen voor dat de machine op vrijwel ieder terrein uit de voeten kan.

 

 

haakarmOm het 2,92 meter brede, als T5 landbouwtrekker geregistreerde, voertuig voor diverse werkzaamheden in te kunnen zetten is het voorzien van een haakarm systeem. Hiermee kunnen niet alleen silage- en zandcontainers maar ook laadvletten en mesttanks op de machine getrokken worden. Hierdoor is de voormalige vrachtauto niet alleen tijdens de oogst van landbouwproducten zoals gras, maïs, witlof en bieten maar ook als multifunctioneel voertuig in het grondverzet en de cultuurtechniek inzetbaar.

Kijk voor meer werk, foto’s en filmpjes in ons nieuwsarchief.

Op al onze activiteiten zijn de Cumela voorwaarden van toepassing.